Kari omurice

7. listopadu 2016 v 20:45 | Yami |  Moje kulinářské výtvory
Studentská verze mojí inspirace omurice :D
Poslední dobou tak nějak ťapu kari a zbožňuju kari (přejedla jsem se přes víkend kari)... Tak jsem přemýšlela, co bych si udělala na večeři. V lednici bylo ještě 5 vajíček a nějak jsem je potřebovala spotřebovat, tak mě napadla omeleta.
Fajn, omeletu jsem v životě nedělala, tak se aspoň uvidí, jestli jsem dobrá v dělání omelet (jsem, haha!)
No, ale co k omeletě? Tak nějak už nebylo v supermarketu v 7 pečivo (obvyklé v Brně, vítejte ve velkoměstě), tak co s tím... Brambory se mi vařit nechtěly, měla jsem ale rýži!
Tak hurá vyhledat, jak se dělá omurice.
Tak prý smažená rýže. Okej, to by šlo.

Tak je tady můj hybridní recept na něco jako omurice:

1 sáček rýže (nebo prostě kolik si myslíte, že sníte, ale dejte míň jak k masu, jsem v půlce a už nemůžu)
Rýži uvařit normálně ve vodě... Až bude uvařená, tak rozehřát olej s jednou nakrájenou cibulkou, na to nasypat trochu kari (ne jak že mně se roztrhl sáček) a až bude cibulka měkká (taková ta sklovatá), tak na ni vysypat rýži. No a měla jsem chuť na hrášek, tak až byla rýže zase prohřátá, tak jsem tam nacpala několik lžiček hrášku z plechovky. Vyklopila jsem na talíř.
2 vajíčka + sůl + koření + trochu strouhanky, aby to bylo hustější - vajíčka se vyšlehají, pak se přidá zbytek, na rozehřátou pánev s olejem se to vylije, udělá z jedné strany, z druhé a přikryje se tím ta rýže. A pokud máte kečup, tak je to to nejlepší, protože si nahoru dáte ještě kečup.

Studentská levná večeře s trochou námahy :D

Itadakimasu!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Devil Lunneamora┼ Devil Lunneamora┼ | Web | 10. listopadu 2016 v 18:34 | Reagovat
2 Baryn Baryn | Web | 10. listopadu 2016 v 19:59 | Reagovat

Ahoj :)
Našla jsem tvůj komentář u sebe, že ses odhodlala přelouskat alespoň první kapitolu mé - pravděpdobně tedy nahuštěné a zamatečné :D - povídky v podstatě o dětech Harryho Pottera. :)
Děkuji ti za to.
Nevím, zda tě to zaujalo a máš chuť číst dál, tak jako tak, děkuji moc za tuhle zprávu. :)
Já hodlám psát dál, akorát to nebude přibývat nijak pravidelně. :D

Recept zní dost dobře :)
Omelety dělám docela ráda a a často - ani k nim tedy nepotřebuju obvykle přílohu :D - ale nenapadlo by mě do toho zakomponovat rýži.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama